tiistai 4. maaliskuuta 2014

SUKLAA-HASSELPÄHKINÄ KUPPIKAKUT

n. 16 kuppikakkua
Uuni 170 astetta
(12 paikkainen muffinivuoka)

Kuppikakut:
100g tummaa suklaata
90ml kevytkermaa
100g vehnäjauhoja
2rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1/8tl suolaa
50g hasselpähkinä jauhetta
90g huoneenlämpöitä voita
200g vaaleaa fariinisokeria (tummakin käy)
2 suurta kananmunaa
(1rkl hasselpähkinä likööriä)
40g hasselpähkinä rouhetta


 1.Sulata suklaa ja kerma vesihauteessa tasaiseksi. Nosta seos pois lämmöltä ja anna jäähtyä


2. Siivilöi jauhot, kaakao, leivinjauhe ja suola pieneen kulhoon. Sekoita joukkoon hasselpähkinäjauhe

3. Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi keskikokoisessa kulhossa sähkövatkaimen keskinopeudella. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Vatkaa kevyesti jokaisen lisäyksen jälkeen


4. Pidä vatkain keskinopeudella ja lisää jauhoseos taikinaan pienissä erissä vuorotellen suklaaseoksen kanssa. Sekoita rouhitut pähkinät ja mahd. likööri lusikalla taikinaan.


5. Paista kuppikakkuja 25-30min, kunnes kakut ovat kohonneet ja tuntuvat napakoilta. Anna kuppikakkujen jäähtyä pellillä 5min. Nostele leivinritilälle ja niiden jäähtyä kunnolla (n. tunti)

Kuorrute:
100g tummaa suklaata
120g suklaa-hasselpähkinä levitettä (nutella)
2rkl hasselpähkinä rouhetta koristeluun

Sulata suklaa (vesihaude/mikro). Nosta suklaa pois lämmöltä ja sekoita joukkoon hasselpähkinälevite. Anna seoksen jäähtyä hetki.
Koristele pursotuksella (tähtitylla)


(P.s Lähdetään Annan kanssa tekemään hyvää hommaa perjantaina Synergia areenalle. Jyp-Kärpät ottelussa keräämme rahaa Keski-Suomen Reumalapset Ry:lle. Pikkuveljeni saa kunnian olla haastateltavana ensimmäisellä erätauolla, niin että koko halli kuulee. Saa tulla moikkaamaan!)




2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!