maanantai 27. lokakuuta 2014

SITRUUNA-LAKRITSIKAKKU

 Bongasin tämän kyseisen ohjeen Koko Suomi Leipoo- ohjelmasta ja testaukseen resepti joutui veljeni syntympäivä juhliin leipoessani. Olen totaalisen rakastunut sitruunan ja lakritsin yhdistelmään, mielestäni se on vain niin vastustamatonta. Muokkasin reseptiä hiukan (alla oleva resepti on alkuperäinen ja se löytyy myös täältä) Käytin kakussa bulgarialaisen jogurtin sijaan turkkilaistajogurttia, sekä kuorruteksessa käytin Valion sitruunatuorejuustoa, johon vain lisäsin hiukan keltaista väriä ja tomusokerin. Jätin myöskin sokeroidut sitruunat pois koristelusta ja tein siitä hieman omannäköisemmän.
        Kakku oli melko voimakkaan makuinen, ja sitruuna puski vahvasti läpi. Lakritsijuurijauhe antoi kakkuun omaa pientä twistiä ja se sopi siihen erittäin hyvin. Kakun koostumus olisi voinut olla hieman kuohkeampi, se jäi makuuni vähän liian tiiviiksi ja paiston pitää onnistua ihan täydellisesti tai muuten kakku jää liian herkästi raa'aksi. Mutta kaiken kaikkiaan erittäin toimiva kokoinaisuus. Erityisesti sitruunan ja lakritsin ystäville.

Sitruuna-lakritsi-safarikakku:

1 dl sitruunamehua
1 sitruunankuori
200 g margariinia
1,5 dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maustamatonta bulgarialaista jugurttia
5 rkl lakritsijuurijauhetta
1 rkl kaakaojauhetta

Kuorrutus:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1dl tomusokeria
3 tl sitruuna-aromia
Keltaista geeliväriä

Koristelu:

0,5 dl kuohukermaa
3 kpl Kicks-patukoita
Raastettua sitruunankuorta
Hienoa sokeria
Laita uuni 175 asteeseen. Voitele vuoka. Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla hyvin vatkaten. Lisää jugurtti ja puolet mehusta. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Erottele puolet taikinasta ja lisää toiseen sitruunankuori. Lisää toiseen kaakao, lakritsijuurijauhe ja loppu mehu. Laita taikinaa vuokaan vuorotellen (yhteensä neljä kerrosta). Paista uunin alatasolla n. 55 min. Kumoa kakku ja jäähdytä.

Kuorrutus:

Notkista tuorejuusto ja lisää väri sekä aromi.

Koristelu:

Sulata Kicks-patukat kerman kanssa kattilassa. Anna jäähtyä. Pyörittele sitruunankuoria sokerissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!