keskiviikko 5. marraskuuta 2014

OCTOBER WITHOUT RED MEAT

Ensinnäkin kiitos paljon edellisen postauksen kommenteista! Arvostan niitä hyvin paljon!

Lokuu hurahti ohi aivan huomaamatta. Samalla myös uudeksi trendiksi noussut lihaton lokakuu. Itsekkin päädyin lihatonta lokakuuta toteuttamaan, tosin hiukan muokatussa muodossa. Jätin kuukauden ajaksi punaisen lihan kokonaan syömättä, eli kala ja siipikarja oli käytössä ihan normaalisti. Mitään virallista tai kummempaan syytä tälle ei oikeastaan ollut, vaan kokeilu mielessä ja toki ehkä luonnon säästäminen hiukan myös mielessä pyörien.
Kun kerroin perheelleni viettäväni tämän kuukauden ilman punaista lihaa ottivat he sen hyvin vastaan. Perheen yhteiset ruokailut järjestettiin siten, ettei minun tarvinnut syödä omia ruokia, joten periaatteellisesti olimme tässä mukana koko perheen voimin.
        Projektin alussa pohdin, että kuinka merkittävästi ruokavalioni tulee muuttumaan tämän vuoksi, mutta jouduin yllättymään positiivisesti. Aina en edes muistanut kotona ollessani koko päätöstä, mutta silti söin vain vaaleaalihaa. Eniten haasteita toi oikeastaan vain kouluruokailu, mutta onneksi nykyään kasvisruoat ovat suhteellisen hyvälaatuisia ja sitä on tarjolla riittävästi. Esimerkiksi edellisessä koulussani vastaavan projektin toteuttaminen ei olisi onnistunut. Tai no olisihan se, mutta päivän kouluruoka olisi täten koostunut näkkileivästä. Kyllä nytkin muutaman kerran tuskaa toi, kun kaverin lautasella höyryää uunimakkara ja omalla lautasella eltaantuneen näköistä ohra-punajuuripaistosta...
   ( https://www.facebook.com/events/516481648435327/ )       
Mitä uutta tämä projekti sitten loppujen lopuksi toi mukanaan?
Ruokavaliooni tuli mukaan paljon enemmän kasviksia. Kuukauden aikana opettelin täyttämään suurimman osan lautasesta kasviksilla ja ne ovat tulleet siihen jäädäkseen. Lisäksi innostuin ruoanlaitosta enemmän. Toki olen aina rakastanut kokkaamista, mutta nyt innostuin siitä entistä enemmän. Esimerkiksi tekaisin soijarouheesta makaroonilaatikkoa ja paljon muuta.
         Jos tästä kuukaudesta ei jäänyt muuta käteen niin ainakin arvostus vegaaneja kohtaan. Itse en pystyisi siihen, sillä ruokavalioni sisältää kuitenkin niin paljon maitotuotteita. Mutta jos joku pystyy, niin kymmenen pistettä ja papukaijamerkki hänelle :)
         

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!