perjantai 7. marraskuuta 2014

MUSTAHERUKKA BROWNIET

Noin viikko sitten koulusta tullessani istahdin keittiöpöydän ääreen ja ryhdyin selaamaan päivän postia. S-ryhmän Yhteishyvä lehteä selatessani silmiini hyppäsi tämä yberhyvän näköinen ohje näistä browniesta. Ei muuta kuin tuumasta toimeen ja kipot ja kupit esille. Elämäni ensimmäistä kertaa onnistuin täydellisesti rasvan ja suklaan sulatuksessa ilman juoksettumista. Brownieiden lopputuloksesta tuli jotain niin syntisen hyvää, etteivät ne kauaa ehtineet jääkaapissa vanhentua. Alkuperäinen ohje löytyy täältä
Tässä ohje:

150 g margariinia
100 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
0,5 tl suolaa
2 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta 
 
Täyte
2 dl mustaherukkahilloa 
 
Koristeeksi
kaakaojauhetta
 

1. Sulata rasva kattilassa ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä hetki.
2. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja munat yksitellen.
3. Yhdistä leivinjauhe jauhoihin ja sekoita ne taikinaan.
4. Vuoraa uunivuoka (20 x 25 cm) leivinpaperilla. Valuta taikina vuokaan.
5. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
Leikkaa pohja kahteen osaan. Levitä toiselle kakkulevylle hilloa. Nosta toinen levy kanneksi. Leikkaa paloiksi. Koristele kaakaojauheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!