tiistai 10. kesäkuuta 2014

BLUEBERRY-PROTEIN CUPCAKES

Ihan ihka ensimmäinen itse alusta loppuun kehitelty resepti! Kyllä oli voittaja fiilis, kun sai ottaa ensimmäisen haukun ja se ei maistunutkaan puulta. Halusin kehitellä jonkun leivoksen, mitä voisi hyvällä omallatunnolla popsia useammankin kipaleen. Jotain hyvää, mutta terveellistä, eli protskuja pitäisi olla. Niinpä proteiinijauhot käyttöön ja tässä on tulos! Sopii siis loistavasti aktiivitreenaajienkin jälkiruoaksi.

Mustikka-proteiini kuppikakut
n. 16kpl

50 g margariinia
50 g sokeritonta omenasosetta
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1.25 dl proteiinijauhetta (esim. heraproteiinia, mustikka-vanilja)
2.25 dl vehnäjauhoja (jos käytät tuoreita mustikoita 2dl riittää)
1 tl leivinjauhetta
0.5 tl vanilja aromia
250g rasvatonta rahkaa
1 dl pähkinöitä (esim. pekaani)
1,5 dl mustikoita

Kuorrute (Voi hyvin jättää myös pois)

200g kevyt tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
loraus sokeritonta mustikkakeittoa väriaineeksi
loraus (n.0.5 tl) vanilja aromia
(1rkl tomusokeria)

Koristeeksi pähkinärouhetta


1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
2. Vatkaa margariini, omenasose ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten (Tässä vaiheessa taikina saattaa näyttää hitusen juoksettuneelta, mutta ei paniikkia)

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Pilko pähkinät rouheeksi ja lisää ne taikinaan. Lopuksi vielä mustikat, vanilja aromi ja rahka 
4. Jaa taikina vuokiin ja paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15min

5. Anna leivoksien jäähtyä ja tee kuorrute. Notkista tuorejuusto ja lisää siihen vanilja aromi, sekä mustikkakeittoa. Koristele leivokset kuorrutteella ja pähkinäruoheella.


4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!