keskiviikko 15. tammikuuta 2014

MARMORI BROWNIET

16 brownieta
 Uuni 180 astetta
 50-60 min
Kenelle: Erityisesti mutakakun ystäville ja suklaafriikeille!

Suklaataikina
150 g vehnäjauhoja
30 g makeuttamatonta kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
250 g tummaa suklaata
120 g suolatonta voita
250 g hienoa sokeria
3 suurta kananmunaa

Tuorejuustoseos
120 g tuorejuustoa
2 rkl huoneenlämpöistä suolatonta voita
50 g hienoa sokeria
1 suuri kananmuna
2 rkl vehnäjauhoja


 1. Laita uuni kuumenemaan ja voitele nelikulmainen vuoka kevyesti ja vuoraa se leivinpaperilla tai foliolla. Jätä n. 5cm levyiset reunat vuuan kahden vastakkaisen sivun yli


2. Suklaataikina: Siivilöi jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola kulhoon


 3. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa (tai mikrossa, niin kuin itse tein)

 4. Nosta seos pois lämmöltä ja vatkaa joukkoon sokeri.

5. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja vatkaa kevyesti jokaisen lisäyksen jälkeen. Lisää joukkoon jauhoseos ja vatkaa taikina juuri ja juuri sekaisin.

6.Tuorejuustoseos: Notkista tuorejuusto ja voi kulhossa.

7. Vatkaa joukkoon sokeri, kananmuna sekä jauhot

8. Lusikoi vuokaan vuorotellen suklaataikinaa ja tuorejuustoseosta. Pyörittele veistä taikinassa, jotta saat brownien pintaan marmorikuvion (ei tarvitse välttämättä edes näin paljon, kuin kuvassa. Varsinkin, jos tahdot selkeämmät tummat ja vaaleat alueet)
Paista 50-60min, kokeile tikulla, hieman saa jäädä kiinni.

9. Anna brownien jäähtyä vuuassaan tunnin ajan. Nosta levy varovasti vuuasta leivinpaperi- tai folioreunojen avulla ja anna sen jäähtyä kunnolla leivinritilällä. Leikkaa neliöiksi ja tarjoile





5 kommenttia:

  1. Naminami hyvää oli♥ ja kivan selkee toi uus banneri!:)

    VastaaPoista
  2. Oi NAM! Näyttää täydellisiltä! :O Mä teen myöhemmin illalla suklaafondanttia. Nyt jo kuola valuu pelkästä ajatuksesta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!