torstai 23. tammikuuta 2014

HOME MADE PROTEIN BARS

 Selailin nettiä noin viikko sitten linja-autossa matkalla kouluun ja bongasin tämmöisen herkun. Pistin reseptin talteen ja kokeilin viime viikonloppuna. En tiennyt yhtään lopputulosta, joten en kuvannut ''välivaiheita''... Ei ikinä uskoisi näiden olevan terveellisiä! Ihan älyttömän hyvänmakuisia ja uutta settiä onkin tulossa jo pian (äiti meinaan tuli just kaupasta ja oli tuonut tarpeet jo seuraavaan erään..)

 Proteiinipatukat

Näissä kotitekoisissa proteiinipatukoissa on 166 kilokaloria ja jopa 13 grammaa proteiinia. Patukat valmistuvat nopeasti ja ne sopivat myös kasvissyöjille. Täysin vegaaneja versioita saat, jos jätät reseptistä maitosuklaan pois tai käytät maidotonta suklaata.
Ainekset:
2,5 dl manteleita
1/4 tl merisuolaa
1 tl kanelia
3,5 dl kaurahiutaleita
150 g vaniljan makuista, kasvipohjaista proteiinijauhetta  (käytin Fastin Suklaa Puddingia)
0,8 dl vaahterasiirappia
(0,5 dl suklaahippuja) ( 70% tummasuklaa oli käytössä)
Vuoraa noin 20 x 20 cm kokoinen vuoka leivinparilla.
Ota noin neljäsosa manteleista, pilko ne ja laita syrjään päällystä varten.
Kaada tehosekoittimeen loput manteleista ja lisää suola. Sekoita, kunnes koostumus muuttuu mantelivoiksi. (Itse en saanut tätä onnistumaan, tosin tein matelilastuista...)
Lisää kaurahiutaleet, proteiinijauhe ja vaahterasiirappi. Sekoita, kunnes seos on tasaista
Painele seos vuokaan. Ripottele päälle aiemmin pilkotut mantelit.
Laita suklaahiput pieneen mikronkestävään kulhoon ja sulata ne pikaisesti mikrossa. Levitä suklaasulaa proteiinipatukkalevyn päälle.
Anna proteiinipatukkalevyn jähmettyä jääkaapissa 20 minuuttia, leikkaa siitä patukoita ja nauti!

 (Ohje: http://www.makuja.fi/artikkelit/1852361/tiesitko/superherkulliset-proteiinipommit-kokeile-naita-treeniruoiksi/)


5 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!