maanantai 6. tammikuuta 2014

BANAANI-VAAHTERASIIRAPPI KUPPIKAKUT

Ainekset:  (12kpl), Uuni 180 astetta, 18-20min

1 pieni banaani
2 rkl Vaahterasiirappia
2 rkl maitoa
60 g kevyesti suolattua voita pehmeänä
70 g (vajaa 1dl) hienoasokeria
1 muna vatkattuna
100g (1.5dl) jauhoja+ 1 tl leivinjauhetta

Kuorrute:

150g kevyesti suolattua voita pehmeänä
1 tl vanilija-aromia
6 rkl tomusokeria
7 rkl vaahterasiirappia
8 pekaani- tai saksanpähkinä puolikasta karkeasti pilkottuna koristeluun


1. Survo banaani haarukalla ''mössöksi'' ja lisää siihen vaahterasiirappi ja maito

2. Vatkaa erikulhossa voi ja sokeri , kunnes seos on kevyttä ja kuohkeaa. Vatkaa vähitellen joukkoon muna. (Lisää teelusikallinen jauhoja, jos taikina juoksettuu)

3. Siivilöi puolet jauhoista ja leivinjauhe kulhoon, jossa on voiseos ja lisää puolet banaaniseoksesta. Kääntele varovasti, kunnes ne sekoittuvat. Älä pidempään!
Siivilöi loput jauhot ja loppu banaaniseos ja kääntele

Siirrä taikina paperivuokiin (voit käyttää myös muffinipeltiä). Paista kunnes taikina nousee ja tuntuu kiinteältä.

Kuorrute:

Laita voi, vanilija-aromi, tomusokeri ja vaahterasiirappi kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella (jouduin käyttämään sauvasekoitinta, koska sähkövatkain sanoi keskenkaiken työehtosopimuksensa irti..) tasaiseksi ja notkeaksi kuorrutteeksi. Siirrä pursotinpussiin, jossa on n. 1cm tähtitylla ja koristele. Ripottele päälle pähkinöitä. (Käytin Cashew-pähkinöitä)




(Resepti: Minileivonnaiset, kirjasta)



6 kommenttia:

  1. Olipas mielenkiintoisen kuuloinen kirja, mistä mahoit sellasen saaha?(;

    VastaaPoista
  2. Oi, nam!!! Kuulostaa superherkulliselta!

    VastaaPoista
  3. voisitko tehdä joskus sellaisen postauksen missä olisi jotain kuvia, missä oot pienenä ja kertoisit miten oot muuttunut tms? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa tosi hyvältä idealta! Pistetään korvan taakse :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!