tiistai 23. toukokuuta 2017

VÄLIAIKA

Otsikon sanalla yrittäisin kuvailla parhaiten tämän hetkistä elämäntilannetta. Hieman taustoittakseni kyseistä sanaa. Vakavan tulokset saapuivat viime viikon torstaina ja jo pari päivää aiemmin pisterajat olivat tulleet ilmi. Kaikkien yllätykseksi pisterajat olivat (luokanopettaja puolella) joka hakukohteessa lähes 20p alhaisemmat verrattuna aiempiin vuosiin. Siinä kun pari päivää omia pisteitä mielessä laskeskeli ja mietti mahdollisuutta menestyä. Oman henkilökohtaisen tavoitteen olin asettanut tietenkin soveltuvuuskokeen pääsemiseen ja tavoittelin myös parempia henkilökohtaisia pisteitä verrattuna viime vuoteen. No niinhän siinä sitten kävi, että pääsin ensisijaisen hakukohteeni eli Jyväskylän soveltuvuuskokeisiin ja myös Joensuusta erityispedagogiikasta sain kutsun. Eli ''tuplavoitto'' tällä saralla. Kun sitten lopulta sain omat pisteeni tietooni, selvisi että viime vuoteen verrattuna pisteitä oli yli 20 enemmän ja olisin päässyt luokanopettajansoveltuvuuskokeisiin ihan minne olisin vain halunnut. Koko viime torstai menikin sitten vain hymyillessä. Ei sitä joka päivä saavuteta omia tavoitteita ja vielä moninkertaisesti. Varsinkin kun ottaa huomioon lukemisen aikana tulleet pienet selkäongelmat.


  Eli nyt siis odotan soveltuvuuskokeita ja valmistaudun hurmaamaan haastattelijat jollain konstilla. Ehkäpä se juttu onkin tämä vuoden aikana hankittu tarjoilijan kestohymy ja charmi... Ei vaan rennolla mielellä eteenpäin ja ehkäpä sillä voidaan savuttaa paras mahdollinen tulos.
     Väliajasta kertoo myös asuminen vanhassa-uudessa kaupungissa. Eli olen tosiaan palannut Pohjois-Karjalasta kesälaitumille Jyväskylään ja kenties jopa pidemmäksikin aikaa. On todella jännää, kun ei tiedä yhtään, missä sitä tulee muutaman kuukauden päästä olemaan. Olen siis samassa tilanteessa, kuin viime vuonna. Ainakin Savonlinna on nyt poissuljettu vaihtoehto, eli ensi syksynä tieni vie joko Joensuuhun tai sitten jään Jyväskylään. Jyväskylä tuntuu kodilta, mutta samalla todella vieraalta, eikä jotenkaan osaa olla täällä yhtään. Toivon, että kun tämä kaikki muutto/koulu/ym. hässäkkä helpottaa, niin pystyy hetkeksi rauhoittumaan paikalleen. 


 Muuton myötä jouduin vaihtamaan myös työpaikkaa. Kyyneliä pidätellen poistuin toistaiseksi viimeistä kertaa rakkaasta Torerosta ainakin työntekijänä. Niin paljon asioita tarttui tuosta paikasta mukaan ja en ollut enää se sama Jenna poistuessani, kuin ensimmäistä kertaa taloon astuessani. Uskomattomia kokemuksia jäi mukaan ja nyt kesän ajan toivon hankkivani lisää vastaavia upeita kokemuksia. Uuden opettelu on aina haastavaa, mutta samalla palkitsevaa ja toivonkin, että kesän jälkeen olen omaksunut taas paljon uusia asioita myös täällä uudessa paikassa.

                              (Enitenhän tietenkin tulee ikävä tänä viininpunaista työpaitaa)
 Kun viime syksynä saavuin tavaroideni kanssa syyskuun alussa Joensuuhun, en arvannut kuinka paljon todella tulen kiintymään kyseiseen kaupunkiin. Tällä hetkellä paluu tuntuu parhaimmalta ratkaisulta, mutta ken tietää. Ehkä Joensuun olikin tarkoitus vain näyttää minulle suuntaa elämälle ja kasvattaa minua ihmisenä. Mutta kuitenkin asia kerrallaan ja on turha mennä vielä asioiden edelle. Tällä hetkellä asun Jyväskylässä, teen töitä ja muutamia avoimen kursseja. Syksyllä opiskelen luokanopettajaksi, erityisopettajaksi tai julkisoikeutta tai vietän toista välivuotta opiskellen viimeiset pari kurssia pois yhteiskuntaopin opettajan pätevyyden tuovasta opintokokonaisuudesta. Näitä asioita tulen varmasti käsittelemään vielä lisää soveltuvuuskokeiden jälkeen. 
      Vakavan jälkeen juhlittiin myös häitä ja hautajaisia. Yhdelle päivälle aika hurja yhdistelmä; sellaista tunnemyrskyä koko päivä oli. Häihin sain myös kunnian toteuttaa hääkakut ja altapa löytyy muutama kuva sekä kakuista, että kuinka toteuttaa mahdollisimman helposti lookki, sekä häihin että hautajaisiin.

   Kakkujen täytteinä oli vadelma- ja lakritsimoussea. Kyseessä olivat myös ensimmäiset gluteenittomat sokerikakkupohjakakut, jotka tein.
                                                                  Häälook
                                                            Hautajaislook

Ihanaa kesän alkua!
-Jenna-
     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!