perjantai 2. kesäkuuta 2017

ADUCATE- LEARN MORE BE MORE

Linkkasin eilen facebookiin linkin avoimen yliopiston videoon, jota kuvasimme porukalla Kuopiossa huhtikuun lopussa. Kyseessä on siis Itä-Suomen Avoimen yliopiston esittelyvideon, jossa opiskelijat toivat esille mm. Miksi valitsivat avoimen yliopiston. Kuvauspäivä oli kaikenkaikkiaan erittäin antoisa ja olen erittäin kiitollinen, että pääsin mukaan tekemään videota.


Itsehän siis aloitin opinnot avoimessa viime syksynä. Muistan sen inhon määrän, kun avoimen lappu kolahti postiluukusta, kun totta kai halu päästä tutkinto-opiskelijaksi oli ollut hurja. Muutaman viikon esitettä kuitenkin selailtuani päätin opinnot aloittaa. Aloitin opintokokonaisuuden; yhteiskuntaoppi opetettavana aineena. Minua jännitti, että saisinko noin suurta (61op) kokonaisuutta suoritettua, mutta onneksi ympärilläni oli ihmisiä, jotka rohkaisivat aloittamaan.
    Kokonaisuus tuo pätevyyden opettaa yhteiskuntaoppia, kun opettajan pedagogiset opinnot on suoritettu. Eli jos nyt pääsen opiskelemaan opettajaksi tulen melko varmasti valmistumaan nopeammin, kuin viidessä vuodessa ja tietysti saan heti oikeuden toimia yhteiskuntaopin aineenopettajana. Kätevää, eikö? Olen suorittanut nyt kyseisen opintokokonaisuuden muutamaa kurssia lukuunottamatta lähes valmiiksi asti. Opintojen ohessa on ollut hauska tutustua eri alojen opintoihin ja huomata, kuinka paljon esimerkiksi oikeustieteet vaativat verrattuna esimerkiksi yhteiskuntapolitiikkaan.
    Kuten videollakin totean, suosittelen erittäin lämpimästi avoimen opintoja! Itsellänikin on muutama vaihtoehto avoimen puolelta, jos koulupaikka ei nyt aukene. Kenties lähden tekemään koulutushallinnon opintoja, mitkä pätevöittää rehtoriksi tai sitten lähden suorittamaan esimerkiksi erityispedagogiikan perusopintoja. Vaihtoehtoja on paljon ja jokainen opintopiste vie kokoajan eteenpäin. Kaltaiselleni ''en osaa lomailla tekemättä mitään''- henkiselle persoonalle, avoimen opinnot ovat olleet loistava  väylä lähteä tekemään asioita eteenpäin.
Valmiin videon voit katsoa tästä postauksen alta (jos haluat katsoa videon isompana, niin linkin youtubeen löydät TÄSTÄ
-Jenna-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!