keskiviikko 9. marraskuuta 2016

KAIKKI TIET VIEVÄT ROOMAAN...

... Näin vei myös meidän tiemme. Kun yhtenä mukavana iltana akvaarion perustamisurakan yhteydessä aloin selailla lentoja ja haaveilla matkoista, niin en osannut ajatella millainen seikkailu vastaan tulisikaan. Reissu oli kaikinpuolin erittäin onnistunut ja akut on ladattu täyteen, jotta jaksaa töissä painaa pikkujoulukauden ja muistaa opiskella ahkerasti, jotta opintopisteitä ropisisi suunnitelmien mukaiset määrät.  Mutta nyt kuitenkin hieman lomajuttuja ennen arkeen paluuta. Postaus tulee olemaan tällä kertaa kuvapainotteinen, joten antaa niiden puhua puolestaan.


Jonkun verran kommelluksia mukaan sattui. Mainittakoon esimerkiksi hotelli, jossa ei oltu tietoisia myöhäisestä saapumisestamme. Kaikki kuitenkin järjestyi suht. nopeasti ja loma saattoi alkaa kunnolla. Rooma kaupunkina on yhtä historiaa ja lähes joka kulman takaa löytyy uusi kirkko tai jotain muuta erityistä. Koska välimatkat olivat lyhyitä, oli nähtävyydeltä toiselle helppo kävellä. Tosin italialainen liikenne saattoi välillä hieman vaikeuttaa turvallista teiden ylitystä. Arvostus Suomen liikennesääntöjä kohtaan kasvoi runsaasti. On ihan mukavaa, ettei täällä ole ok parkkeerata autoa keskelle tietä.


Rooma on kohteena täydellinen henkilölle, joka on kiinnostunut historiasta tai arkkitehtuurista. Lukuisat upeat kirkot ja taideteokset naulitsivat katseen ja ihmettelemistä riitti kylliksi. Lomamme kesti viisi päivää, mutta ehdimme nähdä vain pintaraapaisun koko kaupungista.

Rooma on varmasti yksi shoppailijan paratiiseista. Merkkiliike löytyy kulman takaa lähes yhtä usein, kuin kirkko. Jos budjetti kestää, niin ostettavaa löytyy kyllä laidasta laitaan. Miesten vaatetarjonta oli huomattavasti paremmalla tasolla Suomeen verrattuna ja useita tasokkaita liikkeitä löytykin lähes yhtä usein, kuin naisten liikkeitä.


Niin paljon ihania muistoja reissusta jäi ja kuvia katsellessa alkaa hymyilyttää. On loma aina loma ja varsinkin, kun se pääsi viettämään ihanassa paikassa parhaassa seurassa. Työntäyden vuoden jälkeen pieni irtiotto teki enemmän kuin hyvää ja nyt voimia riittää loppuvuoden rutistuksiin.
-Jenna-


1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!