keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

BLUEBERRY PIE

Tässä tulee nyt vihdoin ja viimein edellisen postauksen mustikkapiirakan ohje. Teki ainakin meillä kauppansa, niin hyvin, että seuraavana aamuna kun jääkaappiin kurkistin, niin vuossa komeili vain ohut siivu. Täytynee kokeilla vielä joskus uudelleen, kenties pienellä variaatiolla. Onhan mustikka-aika nyt parhaimmillaan, joten kyllä tässä ehtii. Ohje on hyvin simppeli, joten ei tarvitse olla maailman paras leipoja osatakseen pyöräyttää tämän.

Mustikkapiirakka:

Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 prk kermaviiliä (itse käytin Valio päärynä-kinuskirahkaa yhden purkin ja kyllä toimi)
½ dl sokeria
1 muna
1 tl vanilijasokeria
5 dl mustikoita

1. Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka (halk. n. 24-26cm)
2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri sekaisin. Ei tarvitse vaahdottaa
3. Lisää muna voimakkaasti sekoittaen.
4. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne kahdessa erässä
5. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille
6. Sekoita täytteen ainekset keskenään (ei kuitenkaan mustikoita)
7. Ripottele mustikat pohjalle ja kaada täyte päälle. Tasoita lastalla
8. Paista 200 asteessa uunin alaosalla 30-40min. Jos reunat tummuvat liikaa, laita leivinpaperin palanen piiraan päälle.




2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!