lauantai 17. elokuuta 2019

PALUU ARKEEN

Tai ei kuitenkaan ihan vielä, mutta lähelle sitä. Koulusta lomailu jatkuu syyskuun alkuun saakka, mutta töihin palasin kolmen viikon lomalta vajaa pari viikkoa sitten. Loma tuli todella tarpeeseen, sillä en edes muista, milloin olisin viimeksi elänyt niin stressitöntä aikaa. En sano, että stressaisin arkenakaan elämästäni juurikaan, mutta on loma silti erityistä aikaa. Silloin on mahdollisuus tehdä aikataulustaan juuri sen näköinen kuin itse haluaa.


Vietin suurimman osan lomasta pääkaupunkiseudulla Veikon riemuna. Katsoin kiintiöt täyteen erilaisia hömppäohjelmia ja nukuin erittäin hyvällä omalla tunnolla pitkään. Myös Netflixin tarjontaan tuli tutustuttua eriävissä määrin. Saattaa kuulostaa siltä, että käytin koko lomani täysin sohvalla makoiluun ja aivot narikassa hengailuun, mutta päinvastoin. Kävin päiväreissulla Etelä-Konneven kansallispuistossa, vierailin pitkästä aikaa Korkeasaaressa, valloitin Veikon kanssa Malmin lentokentän yhdessä muutaman muun kanssa, tutustuin ensimmäistä kertaa Porvooseen, sekä näin paljon sukulaisia ja perhettä. Jos jonkinlaista tekemistä siis oli koko ajan ja sekös vasta oli mukavaa. Isäni sanoin: ''Loma ei tuntuisi lomalta, jos aina olisi pelkkää lomaa.'' Näin vuoden ahkeroineena loma todellakin tuntui lomalta.


Paluu arkeen on sujunut todella mukavasti. Pelkkä töissä käyminen tuntuu lähinnä lomalta sekin, koska vapaa-aikaa on edelleen tuplasti verrattuna siihen, mitä tilanne tulee olemaan marraskuussa. Tosin täytyy tähän väliin todeta, että olen erittäin onnellisessa asemassa, että minulla on mahdollisuus pyörittää sekä töitä, että opintoja yhtä aikaa. Mutta niin, yllättäen kuitenkin, odotan jo innolla opintojen jatkumista. Edessä ovat uudet haasteet, kun maisterivaiheen opinnot starttaavat. Tulevana vuonna edessä siintää myös kaksi harjoittelua, eli vietän yhteensä 12vk harjoittelukouluilla hääräämässä. Unohtamatta tietenkään tammikuussa alkavaa gradun työstämistä. Sen verran tiiviisti olen gradun kirjoittamista viimeisen kuluneen vuoden aikana seurannut, että hieman kauhun sekaisin tunteiden odotan, että mitä oma prosessini tuleekaan olemaan :D Toki kandin työstäminen oli yksiä parhaita asioita opinnoissani tähän mennessä, että odotukset toisaalta ovat korkealla myös gradun suhteen.


Syksyn ja kevään kalenteri opintojen osalta näyttää edelleen oudon tyhjältä vaikkakin opintoja opintopisteiden perusteella näyttäisi olevan saman verran kuin aiempinakin vuosina. Toki nyt kun POM-opinnot, eli ns. opetettavien aineiden opinnot (kuvikset ja liikunnat yms.) on suoritettu kalenteri saattaakin näyttää tyhjemmältä. Innolla odotan, mitä tuleva pitääkään sisällään.
      Tuntuipa kirjoittaminen mukavan rennolta ja vapautuneelta tällä kertaa. Monesti tässä vaiheessa olen painanut tallenna- näppäintä ja hylännyt tekstin kylmästi bloggerin arkistoihin. Jos sinua kiinnostaa kuulla lisää esimerkiksi opinnoistani, niin laita kommenttia tai esimerkiksi instagramissa yksityisviestiä. Oman alani opinnot ovat hyvin erilaisia verrattuna muihin yliopisto-opintoihin, niin mielelläni jaan kokemuksia ja ajatuksia niistä lisää.

Nyt taidan laittaa vedenkeittimen pöhisemään ja kiehauttaa itselleni teet ennen kuin kiidän jälleen kohti työmaata. Mukavaa, kuin luit tänne asti!
-Jenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!