tiistai 12. kesäkuuta 2018

KESÄLOMA

Kun marraskuussa kävelin yöllä räntäsateessa töistä kotiin, ajattelin vain lomaa, jonka saan kesällä pitää. Tiesin, että jos jaksan puristaa vielä seuraavat puoli vuotta, niin se palkittaisiin. Nyt tuo kahden viikon kesäloma alkaa hiljalleen olla lusittu ja huomenna olisi tarkoitus palata takaisin töiden ääreen. Onnekseni kuitenkin yksi viikko kesälomaa odottaa vielä syyskuussa, joten vielä myöhemmin päästään lomailun makuun. Ennen huomista töihin paluuta haluan kuitenkin käydä hieman läpi kesälomani kuulumisia. Mitä kaikkea sitä ehtikään tehdä?

Kun pari viikkoa sitten kiidin kesälaitumille, niin ensimmäisenä urakkana oli edessä isäni auttaminen metsäpläntillä. Tarkoituksena oli merkitä alueelta rauduskoivut. En tosin ehkä ollut ajatellut sen suuremmin, mitä vastaan tulee, kunnes löysin itseni vattupuskasta miljoona hyttystä kiinni jalassani. Homma oli kuitenkin rentoa ja mukavaakin, kun kunnolla vauhtiin pääsi.


Edellisessä postauksessani kerroin kesän tavoitteistani, josta yksi oli tavata läheisiä ihmisiä mahdollisimman paljon. Tätä tavoitetta toteutin todella kovasti lomani aikana. Näin paljon ystäviä, mutta myös perhettä ja erityisen paljon isovanhempia. Taas sitä muistaa, kuinka tärkeitä läheiset ihmiset ovatkaan ympärillä. Läheisistä puheenollen lomani ensimmäisellä viikolla kävimme Veikon kanssa Kuopiossa päiväseltään ja silloin hieman juhlistimme puolen vuoden erillään asumisen päättymistä. Puoli vuotta meni kaikenkaikkiaan todella nopeasti, vaikka välillä olikin todella turhauttavaa lähteä yksin nukkumaan. Loman aikana onkin saanut tottua siihen, ettei meikkisientä enää voi samaan tapaan jättää keittiöön kuivumaan tai siihen, että toinen on todella kova torkuttamaan herätystä aamuisin.


Kuten jo mainitsin, niin ehdin käymään Kuopiossa, mutta parin viikon aikana ehdin pyörähtää myös Lempäälässä, Pieksämäellä, Konnevedellä, Savonlinnassa ja Juvalla. Eli aikamoista maakuntamatkailua on lomaani sisältynyt. Mukaan on mahtunut myös hieman ekstempore hetkiä, kun Savonlinnasta poisajellessa huomasimme Juvan kohdalla alkavan miesten Superpesisottelun. Noin 30 sekunnin pohdinnan jälkeen päädyimme peliä katsomaan. Mikä voisikaan olla kesässä parempaa, kuin yllättävät ja samalla todella hauskat hetket.


Reilu viikko sitten sunnuntaina olin pitkästä aikaa kameran edessä. Jyväskylässä järjestettiin Jyväskylän valokuvaajat ja mallit facebook ryhmän toimesta viidettä kertaa mallikuvausilta, johon ensimmäistä kertaa osallistuin. Homman ideana oli siis kuvaajat ja mallit jaettiin pareiksi ja jokaisella parilla oli tunti aikaa kuvata. Tapahtuma oli hyvin järjestetty ja kaikki toimi todella hyvin. Kirjoitan aiheesta myöhemmin oman postauksen, kunhan saan kaikilta kuvaajilta kuvat. Ajattelin siinä avata näitä mallikuvioita tarkemmin ja julkaista myös vanhempia otoksia, joita minusta on otettu. Tässä kuitenkin alla pari kuvaa jo maistiaiseksi.

  (C) Antti Varhe
(C) Petteri Kaakinen

Lomani isoin kohokohta oli kuitenkin täysi karkkihiiren unelma. Olimme tilanneet Keskisuomalaisen kesän ajaksi ja tilaajalahjaksi oli karkkiämpäri. Totta kai ajattelimme sen olevan jokin pieni valmis boksi, joka ojennettaisiin meille ja kiitos hei. Toisin kuitenkin kävi, kun Citymarketin infopisteestä meille ojennettiin 10l sanko, jonka saimme täyttää mieluisillamme karkeilla irtokarkkihyllystä. Luulen, että tämä 7,5kg riittää ainakin hetkeksi.


Vaikka loma loppuukin, ei se tarkoita onneksi sitä, että kesä ja mielenkiintoinen tekeminen olisi ohitse. Mielenkiintoinen tekeminen jatkuu tämän viikon torstaina, kun pääsen mukaan Jyväskylän luokanopettajakoulutuksen ja erityispedagogiikan soveltuvuuskokeisiin opastamaan hakijoita. Ihan mahtavaa päästä mukaan tsemppaamaan tulevia opiskelutovereita. Huikeat päivät varmasti tulossa!

Kiitos, kun luit tänne asti!
-Jenna
       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!