tiistai 1. toukokuuta 2018

ENSIMMÄINEN TOUKOKUUTA

Täällä kirjoittelee yksi iloinen (koulun puolesta) kesälomalainen, joka on juuri selättänyt ensimmäisen opiskelijavappunsa. Viimeiset viikot olivat pullollaan erinäisiä kouluhommia, joten kuulumisten päivittely on jäänyt melko vähille, mutta täällä sitä nyt taas ollaan.

Pääsiäisloman vietin perheeni kanssa Levin maisemissa hiihdellen. Olen liikkunut opinto/työkiireideni vuoksi ihan laittoman huonosti, joten hieman jännitti, että mitenköhän sitä pääsekään liikkeelle. Yllätys oli kuitenkin positiivinen ja jaksoin reilusti yli odotusten. Pääsin myös kokeilemaan ensimmäistä kertaa koirahiihtoa, joka sekin onnistui paremmin, kuin aluksi ajattelin. Tästä on hyvä jatkaa liikunnallisuutta ja muistaa jatkossakin liikkua muutenkin, kuin töissä ja yliopiston ja kodin väliä. Tässä vaiheessa on hyvä tietää, että asun yliopistosta vajaan puolen kilometrin päässä. Vanhempien kanssa matkustaminen on muutenkin todella rentouttavaa, kun ei tarvitse huolehtia mistään arkeen liittyvistä asioista, vaan voi vain olla. Sitäkin oppii arvostamaan vasta näin jälkikäteen.


Tuon viikon jälkeen koin pieniä käynnistymisvaikeuksia kohti viimeisiä opiskeluviikkoja, mutta kyllä se sieltä hiljalleen syttyi ja vaikeuksista päästiin voittoon. Viikkojen aikana olen ehtinyt viimeisistä kouluhommista huolimatta käymään päiväreissulla Tallinnassa ja tietenkin osallistumaan muutamiin vappurientoihin, niin Jyväskylässä, kuin vanhassa rakkaassa kotikaupungissani Joensuussa. Samalla toki olen tehnyt myös töitä, josta viikko sitten sain yhden parhaimmista palkinnoista, mitä olen lyhyen työuran aikana ehtinyt saada. Sain asiakkaalta lahjaksi itsetehdyt villasukat ja aivan todella ihanan kirjeen. Kyllä sitä noiden hetkien jälkeen taas muistaa, miksi töissä käyminen opintojen ohella kannattaa.

Oivalsin myös pari viikkoa sitten halkojen keskellä (kuva alla), että idea opetukseen voi todellakin tulla ihan mistä vain ja ehdottomasti ideaa kannattaa käyttää hyväksi, jos se vain on mahdollista. Tässä tapauksessa siis sain idean toiminnallisesta matematiikasta puiden poikkileikkausten avulla.


Olen kirjoitellut kouluhommien ohella postausta fuksivuodesta ja siitä mitä se on tuonut tullessaan ja julkaisen sen mahdollisimman pian. Nyt jatkan tästä vappupäivän iltaa uuden harrastukseni, eli haalarimerkkien ompelun parissa.

Mukavaa vappuiltaa!
-Jenna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!