lauantai 30. joulukuuta 2017

2017

Perinteiseen tapaan näin vuoden loppupuolella on aika katsoa hieman taakse ja muistella kulunutta vuotta. Olen tehnyt vastaavia postauksia aiemminkin ja jos olet kiinnostunut, niin löydät ne näistä linkeistä 2016 , 2015 , 2014 , 2013. Kyseiset postaukset ovat myös itselle hauska tapa muistella mennyttä ja seurata omaa kasvua kohti aikuisuutta. Paljon ihania ja ikimuistoisia muistoja nousee näiden postausten myötä mieleen, joten tätä perinnettä jatkan oikein mielelläni.

Tammikuu

Vuosi alkoi melko työntäyteisissä merkeissä. Tein työvuoroja eri toimipisteisiin oman yksikköni ollessa remontissa, mutta samalla ahersin eurooppaoikeuden perusteiden parissa yliopistolla. Myös Jokipojat oli tiiviisti menossa mukana unohtamatta tietenkään lopulta oman työyksikköni avautumista ja siihen johtaneita siivousurakoita. Myös yksi erittäin mieleenpainunut hetki oli kaverin polttareiden järjestäminen, joka tapahtui -30 asteen pakkasella mökkiin, jossa sisälläkin oli sen -10 astetta pakkasta. Kyllä siinä moneen kertaan meinasi usko loppua, mutta siitä selvittiin ja aikakin on kullannut muistot tästä tapahtumasta.

Helmikuu

Helmikuussa opinnot avoimessa jatkuivat tiiviiseen tahtiin ja samoin myös työt. Kaiken näiden ohella tietysti juhlittiin syntymäpäiviäni ja kävimme mm. Noin viikon uutisten nauhoituksissa. Mukaan mahtui myös pikkuveljen vanhojen tanssit, sekä reissu Leville perheeni kanssa. 

Maaliskuu

Maaliskuussa koitti yhteishaun aika, jonka myötä maaliskuun lopussa alkoikin Vakava- kokeeseen lukeminen. Töitä tehtiin edelleen kovasti, mutta myös juhlia mahtui mukaan, kun maaliskuun alussa osallistuin Veikon kanssa Judican kolmansille vuosijuhlille. Silloin isona haaveena mielessä oli suuri toive, että joku päivä voisin osallistua oman järjestöni vuosijuhlille ja kun kelaatte tätä postausta hieman alemmas, niin huomaatte, että toiveeni lopulta toteutui. Vuosijuhlien lisäksi ihana ystäväiseni Anna vieraili Joensuussa luonani ja olin ensimmäisiä kertoja yhteydessä nykyiseen työpaikkaani.

Huhtikuu

Huhtikuun alussa matkasimme Kööpenhaminaan viikonloppureissulle. Loma tulikin lopulta enemmän kun tarpeeseen, kun koko loppukuun kahlasin pääsykoekirjan kanssa enemmän ja vähemmän. Samalla tietysti töissä pääsiäinen aiheutti yhden sortin kiireen ja muutto Joensuusta takaisin Jyväskylään painoi jo mielessä. Tämän kaiken lisäksi välilevynpullistuma ristiselässä heitti oman lusikkansa mukaan soppaan. Näin jälkikäteen olen onnellinen siitä, että huhtikuu on vain muisto. Toki paljon positiivisiakin asioita osui mukaan, joita oli esimerkiksi uusi työpaikka ja uusi koti, sekä tietenkin jo alussa mainitsemani matka. Myös avoimen yliopiston markkinointivideon kuvaukset osuivat huhtikuulle.


Toukokuu

Toukokuun alun asuin yksin Joensuussa Veikon jo muutettua töiden perässä Jyväskylään. Hieman ennen Vakavaa, en hädin tuskin kävellyt ollenkaan tai saati sitten istunut. Pahimmat selkäkivut kuitenkin helpottivat melko nopeasti, kun siihen löydettiin oikea apu. Vakava- kokeen aamuna ajattelin, että on suoritus päästä viiden kilometrin päähän kokeeseen. Kokeeseen kyllä pääsin, mutta sieltä poistuminen olikin sitten aivan oma asiansa. Kyllä tuon kokemuksen jälkeen sitä osaa arvostaa kävelykykyä ja ennen kaikkea terveyttä.
     Työni päättyivät Torerossa ja alkoivat Fransmannissa lähes lennosta, kun muutin kuun puolessa välissä itsekin Jyväskylään. Toukokuussa haasteita toikin uuteen työyhteisöön mukaan pääseminen, uuden talon tapojen opettelu, toteuttautuminen uuteen-vanhaaan kaupunkiin ja jännitys tulevaisuudesta.
    Positiivisia asioita tapahtui myös runsaasti, kun Vakavan tulokset saapuivat ja kutsu soveltuvuuskokeisiin tulikin kahteen eri hakukohteeseen. Näiden lisäksi sain kunnian olla toteuttamassa kavereideni häihin hääkakkuja.

Kesäkuu

Kesäkuun isoin asia ehdottomasti oli tieto kouluun pääsystä. Olihan sen kanssa jo vuosi taistelu ja nyt se vihdoin oli käsien ulottuvilla. Soveltuvuuskokeet raastoivat hermoja runsaasti, mutta mikä voitto oli huomata onnistuneensa esimerkiksi Joensuussa aiempaa vuotta yli 20p paremmin. 
    Vaikka kouluun pääseminen olikin se mullistavin asia koko vuodessa, niin virallisesti Jyväskylään muuttaminen tuntui vielä kummemmalta. Pysyvän asunnon etsiminen alkoi lähes samantien ja pian se löytyikin. Tosin aika monta asuntoa piti kiertää ennen sitä.

Heinäkuu

Heinäkuun alussa juhlittiin rippijuhlia, jonne sain taas askarrella kakkua. Myös yhdet sukujuhlat mahtuivat mukaan ja äidin kanssa pyörähdettiin Suomipop- festareilla. Yhtenä lämpöisenä aamuna löysin myös itseni traktor pullingin SM-kisoista ohjaamasta liikennettä.
    Heinäkuusta jäi mieleen erilaiset kohtaamiset töissä. Jyväskylän tapahtumat toivat työpäiviin oman pienen mausteensa ja paljon unohtumattomia kokemuksia tulikin vastaan. Heinäkuussa ei tapahtunut mitään sen mullistavampaa, vaan vielä yritettiin toipua kesäkuun uutisista ja sisäistää tapahtunutta (en oikein tiedä onko sitä vieläkään sen suuremmin sisäistetty)

Elokuu

Muutto Joensuusta Jyväskylään ja yliopiston aloitus vähemmän virallisesti. Näitä ennen mielessä oli kuitenkin rentoutuminen ja viimeisten kesäiltojen vietto. Uuden kodin laittaminen vei aikaa, mutta näin jälkikäteen ajateltuna, niin kyllä hyvältä tuntuu, vaikka vaivaa joutuikin hieman näkemään. Rentoutumisen lisäksi elokuun puoleen väliin osui kavereiden häät, joten juhlia saatiin mukaan myös elokuuhun.

Syyskuu

Syyskuussa opintojen alkaminen muutti elämää kovasti. Ei ollut enää mahdollista niinkään itse päättää päivärytmiä, vaan mukaan astui luennot, oppimistehtävät, demot ja harjoittelu. Toki akateeminen vapaus mahdollistaa melko rennonkin elämän, mutta vastuu painaa eri tavalla, kun vain töitä tehdessä. Sain uusia ystäviä ja opettelin okl:ssa opiskelun tyyliä joka olikin aika erilainen esimerkiksi suorittaminiini avoimen opintoihin verrattuna.

Lokakuu

Yksi haaveistani toteutui, kun pääsin vihdoinkin juhlimaan oman ainejärjestöni vuosijuhlia. Olihan se taas aikamoinen prinsessapäivä. Myös Kauppakadun approt tuli käytyä läpi, joten kai sitä pikkuhiljaa voi kutsua itseään tosi-opiskelijaksi. Kouluhommia kertyi lokakuulle melko paljon, kun avoimen puolelta pusersin yhtäaikaa okl:n opintojen ohella yhtä kurssia ja samalla tasapainottelin töiden parissa. Yllättävän mutkattomasti olen kyllä saanut työt yhdistettyä koulun kanssa yhteen ja saankin olla työpaikasta todella kiitollinen.
    Lokakuussa kävin pitkästä pitkästä aikaa kuvauksissa. Jenni Orasen kanssa kuvattiin kasvokuvia, joiden lopputulokseen olen erittäin tyytyväinen. Näitä kuvia en olekaan vielä aiemmin blogin puolella julkaissut, joten saatte nähdä ne nyt ensimmäisen kerran.

Marraskuu

Marraskuu on tunnetusti opintojen kannalta tosi tiukka kuukausi ja voin kyllä allekirjoittaa saman. Kuun lopulla vietin viikon verran aikaa Joensuussa opiskelemassa ja samalla yritin epätoivoisesti opetella pianon soittoa, sekä käydä seuraamassa ihanien pienten koululaisten arkea koululla. Vaikka kiire oli usein, mutta silti yllättävän paljon kaiken työn johdosta sai ammennettua asioita. Parasta on huomata olevansa hiljalleen perillä koulumaailman ja koulutuspolitiikan asioista. 
      

Joulukuu

Lähdin perheeni kanssa Kanarialle pakoon Suomen pimeyttä ja kuten tästä postauksesta onkin jo näkynyt, niin opintoja ja töitä on ollut runsain määrin, joten pieni loma tuli enemmän, kuin tarpeeseen. 
       Joulun vietin melko perinteisin menoin perheeni parissa. Syötyä tuli taas ylitarpeen ja suklaakiintiö on täynnä ainakin hetkeksi. Tässä kuussa sain myös opetella yksin asumista, kun Veikko muutti väliaikaisesti töiden perässä toisella paikkakunnalle. Muutoksia osui siis myös loppuvuoteen. Oli kuin takaisin heitto parin vuoden taakse käydä Veikon uudella asunnolla joulun välipäivinä. 



Kaiken kaikkiaan tämä vuosi on ollut eteenpäin vievä ja tuonut runsaasti uusia mahdollisuuksia elämääni. Koulupaikka, vakituinen työ, koti jne. eli eihän tässä muuta voisi edes toivoa. Aika onnellisessa tilanteessa ollaan ja siitä olen kyllä todella iloinen. Mielenkiinnolla odotan, mitä tuleva vuosi pitääkään sisällään.

Hyvää uutta vuotta 2018!
-Jenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!