keskiviikko 18. lokakuuta 2017

PIENIÄ HYVIÄ HETKIÄ

Näin opiskelun täyteisen päivän jälkeen tuntuu hyvältä vain istahtaa koneen ääreen ja kirjoitella viime aikaisia kuulumisia. Opinnoissa ollaan päästy täyteen vauhtiin ja ensimmäinen okl:n tentti onkin jo ensi viikolla tiedossa. Siinä ohella on ainakin kolme erilaista oppimistehtävää, sekä tietysti töitä. Saattaa kuulostaa melkoiselta tahdilta, mutta oikeastaan olen kyllä tykännyt kaikesta tästä kovasti. On mukavaa päästä rakentamaan tulevaisuuttaan nyt ihan todenteolla, joten miksipä sitä ei näkisi kaiken sen eteen myös vähän vaivaa. Työt taas puolestaan käy liikunnasta ja myöskin yhdenlaisena vuorovaikutustaitojen harjoituksena. Varsinkin, kun työporukka on niin mahtavaa, niin eihän sitä aina edes muista olevansa töissä.
(Ilmiöoppiminen voi olla myös esimerkiksi kookospähkinän rikkomista kesken luennon)

Jottei elämä kuulosta ihan täysin opinnoilta, niin olen saanut ensimmäisen maistiaisen okl:n opiskelijaelämästä. Fuksiaiset, Kauppakadun Approt ja ainejärjestömme Pedagon 53v. vuosijuhlat. En ole mikään bilettäjätyyppi, vaan keskityn paljon mielummin itse asiaan, mutta en kyllä voi kiistää etteikö olisi ollut hauskaa kyseisissä kekkereissä. Toki mahtavat uudet ystävät ovat varmasti osaltaan vaikuttaneet viihtyvyyteen.


Parasta on ollut huomata opintojen edetessä se oman ajattelun kehitys. Vuosikurssilaisten kanssa keskustellessa mielenpäälle nousee jotain aivan uusia ajatuksia ja näkökulmia. Parasta on tietenkin oman asiantuntijuuden kehittyminen ja oman opettajaidentiteetin rakentuminen pikku hiljaa. Valmishan ei mielestäni koskaan voi olla, mutta on ollut ihanaa nähdä, kuinka pienessä ajassa tapahtuu muutosta. Ennen kaikkea kriittisyyttä, oman mielipiteen muodostumista ja asioiden katsomista muiden näkökulmista. Varsinkin nyt kun olen päässyt tutustumaan omaan harjoitteluluokkaani ja olen nähnyt koko opettajan työn täysin eri näkökulmasta. Pieniä asioita, mutta niin merkityksellisiä oman kasvun, mutta tietysti tulevien oppilaideni kannalta. Kun itse oivallan jotain, pystyn antamaan heille paljon enemmän.

Totesin viime postauksen lopussa, että olen melko varmasti jo enemmän kärryillä kuukauden päästä ja kyllähän se paikkansa piti. Nyt vaan jatketaan samoilla linjoilla ja hankitaan vähän lisää eväitä koriin.

Ihanaa syksyä jokaiselle!
-Jenna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!