tiistai 4. heinäkuuta 2017

MUSTIKKA-VALKOSUKLAAKAKKU PITSIKORISTEELLA

Siitä on hyvin pitkä aika, kun edellisen kerran olen täällä reseptiä julkaissut. Kyseinen kakku tarjottiin viikonloppuna rippijuhlissa ja sai kovasti kehuja. Ulkonäkö ja maku onnistuivat molemmat erinomaisesti. Otin kakun tekoon itselleni pienimuotióisen haasteen pitsikoristeiden suhteen. En ollut koskaan niitä tehnyt ja nyt kokeilin ja onnistuivathan ne oikein mallikkaasti. Resepti on peräisin Kinuskikissalta ja alkuperäiseen reseptiin pääsee TÄSTÄ

POHJA (Vuoan halkaisija 24cm)
5 munaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2tl leivinjauhetta

Mittaa viisi munaa lasiin. Saman verran sokeria. Saman verran jauhoja, joista puolet perunajauhoja ja puolet vehnäjauhoja. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhot vähitellen taikinaan. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. 40min.

KOSTUTUS
2dl maitoa
2tl vaniljasokeria

VALKOSUKLAATÄYTE
2½dl kuohukermaa
200g vaniljarahkaa
130g valkosuklaata
2rkl vaniljakreemijauhetta

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kerma. Lisää rahka. Lisää valkosuklaa ja kreemijauhe.

MUSTIKKATÄYTE
2½dl kuohukermaa
100g vaniljarahkaa
200g mustikoita
2rkl vaniljakreemijauhetta

Soseuta mustikat. Vaahdota kerma. Lisää rahka. Lisää mustikat ja kreemijauhe.

Halkaise kakku kolmeen osaan. Yhdestä täytteestä riittää yhteen väliin täytettä. Kakun kannattaa antaa tekeytyä jääkaapissa parin tunnin ajan ennen päällystämistä.

SOKERIKREEMI
125g margariinia/voita
1tl vaniljasokeria
250g tomusokeria
1rkl vettä

Pehmennä voi/margariini. Sekoita sähhövatkaimella ja lisää v.sokeri. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan ja lopuksi vesi.

Koska kakku päällystetään sokerimassalla, on väliin hyvä laittaa sokerikreemiä kosteuden estämiseksi, sekä pinnan tasoittamiseksi.

KORISTEET
100g valkoista sokerimassaa
Pensasmustikkaa
mustikanvarpuja
pitsiä

Kauli sokerimassa tomusokerin päällä sopivaksi kakun päälle ja tasoita. Pitsikoristeet kannattaa tehdä ennen sokerikreemin tekoa ja levitystä, jotta ne ehtivät varmasti kunnolla kuivahtaa (ei kuitenkaan yli kahta tuntia).

Pitsin teosta en tällä kertaa erillistä ohjetta laita, mutta linkkaan tähän Kinuskikissan VIDEON pitsikoristeiden teosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!